Yogavandring i nationalparken

Publicerad 2024-09-25

I lördags fick jag följa med min dotter till Söderåsens Nationalpark. Alexandra hade en guidad vandring med en grupp från Danmark.

Jag får säga att det var en av de mest uppfriskande upplevelserna jag varit med om på länge. Naturen har verkligen en unik förmåga att återställa både kropp och själ, och det är precis vad vi alla behövde.

Vi gick en härlig vandring genom skogen, och trots att hösten är på ingång var träden fortfarande gröna och stigen fylld med doften av jord, mossa och löv. Det var en sån där perfekt balans mellan att röra på sig och bara vara närvarande i nuet. Att gå genom naturen gav mig tid för reflektion, men också möjligheten att verkligen vara närvarande som vardagen inte alltid tillåter.

För mig är yoga ett sätt att hitta tillbaka till mig själv, och att göra det i naturen är verkligen något speciellt. Solen bröt igenom träden och värmde skönt medan vi sträckte ut och andades djupt. Marken var torr så vi kunde sitta eller ligga ner utan att ens bli fuktiga.

Yoga påminner mig om att jag kan vara både stark och mjuk, att vara aktiv men också kunna vila och vara närvarande. Det är ett sätt att varva ner, samla energi och uppskatta allt det fantastiska naturen har att erbjuda.

Den här dagen gav mig en stark påminnelse om hur värdefull tiden i naturen är. Vardagen är ofta fylld av krav och måsten, men när vi tar oss tid att bara vara – i naturen, med våra nära eller bara jag själv – så hittar vi tillbaka till vårt inre lugn. Det är något jag önskar fler skulle prioritera: att ge sig själv tid att vara närvarande, andas djupt och känna efter. Det behöver inte vara mer komplicerat än en vandring i skogen och några enkla yogapositioner.

Jag lämnade Söderåsen den dagen med en känsla av inre balans och tacksamhet, och jag ser fram emot att göra det igen. Om du känner att du behöver en paus från vardagen, ge dig själv gåvan att spendera en dag i naturen. Du kommer tillbaka fylld med energi och ro i både kropp och sinne.

två händer som håller en boll av ord. I am now